Orecchiette met erwten, pancetta en pecorino

Een stevige pan pasta smaakt altijd! In deze overheerlijke pot spelen slechts een paar ingrediënten een hoofdrol: pastaschelpjes met erwten, krokant gebakken pancetta en de volle smaak van pecorino. Dit moet je gewoon eens gemaakt hebben! 

Ingrediënten

  • 600 g erwten
  • 2 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • 150 g pecorino
  • 2 dl water
  • 400 g orecchiette
  • 300 g pancetta
  • enkele druppels citroensap

Benodigdheden

  • Blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg ⅔ van de erwtjes eraan toe en laat ze even koken.

Pel de ui en snijd ze in fijne lamellen. Laat een klontje boter smelten in een grote pan en stoof er de ui in aan en voeg er de geplette look aan toe. Rits de blaadjes van de tijm, snijd ze fijn en voeg ze toe.

Snipper ondertussen de andere ui en de look fijn. Schep de gestoofde ui en look met de tijm in de pot van de blender. Giet de erwtjes af en doe ze bij in de blender. Rasp het grootste deel van de kaas bij de erwtjes en voeg er het water aan toe. Mix het geheel tot een gladde saus en breng ze op smaak met peper en zout en enkele druppels citroensap.

Breng opnieuw een pot water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.

Laat een scheutje olie heet worden in dezelfde pan van de ui en de look. Snijd de pancetta fijn en bak hem krokant in de olie. Laat de pancetta nadien uitlekken op wat keukenpapier.

Giet een deel van het vet van de pancetta weg en stoof de ui en de look aan in de pan. Voeg er het overige deel (⅓) van de erwtjes aan toe en laat ze even meebakken. Meng de gare pasta onder de gebakken erwtjes en meng de erwtenpuree eronder.

Breng op smaak met wat extra peper en enkele druppels citroensap. Werk de pasta af met de krokante pancetta en wat extra pecorino.

Orecchiette met erwten, pancetta en pecorino