Opgevulde kippenbout met dadels en amandel, gebakken wortelen en curryrijst

Een originele manier om je kippenbouten wat extra punch te geven. Dit recept vergt wat techniek, maar het resultaat mag er zeker wezen! De vulling met dadel en amandel past wonderlijk goed bij de gebakken wortelen en de kruidige curryrijst.

Ingrediënten

  • 12 kippenbout
  • 100 g kippengehakt
  • een snuif gehaktkruiden
  • 1 eierdooier
  • een snuif ras el hanout
  • 100 g amandelen
  • 100 g dadels
  • olijfolie
  • boter
  • 1 ajuin
  • een snuif kurkuma
  • een snuif currypoeder
  • 125 g langkorrelrijst
  • 250 ml water
  • een blaadje laurier
  • 8 wortelen
  • een takje tijm
  • een scheut balsamico
  • 150 g spinazie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

Ontbeen de kippenbouten: Schraap het kippenvlees van het beentje tot je aan het laatste gewricht komt. Kap het beentje met een hakbijl van het gewricht.

Doe het kippengehakt in een kom. Voeg er de dooier, een flinke snuif gehaktkruiden en een snuif ras el hanout aan toe.

Doe de amandelen in de pot van de blender en mix ze kort. Snijd de dadels fijn en meng ze bij onder het mengsel. Voeg er tenslotte een scheutje olijfolie aan toe.

Vul de ontbeende stukken kip met de vulling en prik er satéprikkers in om het geheel samen te houden.

Laat een klont boter smelten in een grote pan en kleur de gevulde kippenbouten aan beide kanten in de boter. Kruid de kippenbouten vervolgens met peper en zout.

Voeg een scheutje water toe aan de kippenbouten, zet een deksel op de pan en schuif de pan 25 minuten in de oven.

Pel de ui voor de rijst en snijd fijn. Laat ondertussen een scheutje olie heet worden in een pan en stoof de ui erin. Voeg er vervolgens de kurkuma en het currypoeder aan toe.

Doe de rijst erbij en laat hem even meestoven. Voeg er het water en de kruiden aan toe en zet een deksel op de pot. Laat de rijst 10 minuten garen.

Laat een klont boter smelten in een pan. Schil de worteltjes en snijd ze in schuine stukken. Bak de wortelen in de boter en voeg er een scheut water aan toe. Zet een deksel op de pan en laat de wortelen 10 minuten garen.

Snijd wat tijm fijn en voeg dat toe aan de gebakken wortelen. Kruid de wortelen vervolgens af met peper en zout.

Was de spinazie. Breng het slaatje op smaak met een scheutje olijfolie, wat balsamico, peper en zout.

Haal de gevulde kippenbouten uit de oven en snijd ze in stukken. Schep wat rijst op een bord en leg er enkele stukken gevulde kip bij. Doe ook een lepel gebakken wortelen op het bord en werk af met wat spinazie.

Opgevulde kippenbout met dadels en amandel, gebakken wortelen en curryrijst