Opgelegde haring met aardappelsalade

De focus ligt in dit recept vooral op de aardappelsalade. Jeroen maakt een heerlijke aardappelsalade boordevol smaken. De opgelegde haring zorgt ervoor dat het een ideale lunch is die je perfect kan meenemen naar het werk.

Ingrediënten

  • 400 g vastkookaardappel
  • 1 rode ui
  • een flinke scheut appelazijn
  • flinke scheut appelazijn
  • 4 augurk
  • 2 eetlepel kappertjes
  • flinke scheut olijfolie
  • enkele takjes dille
  • enkele takjes dragon
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepel honing
  • 1 dl arachideolie
  • 3 eetlepel yoghurt
  • bussel waterkers
  • 6 haringfilet

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Pel de rode ui en snijd ze in ringen. Doe de ringen in een kom en sprenkel er wat appelazijn over. Laat de ui even marineren.

Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

Snijd de augurken in kleine blokjes en schep ze bij de uiringen. Schep er ook de kappertjes bij.

Pel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en doe ze in de kom met de ui. Sprenkel er wat olijfolie en wat grof zout over. Kruid met wat peper. Snipper wat dille en dragon fijn en voeg de groene kruiden eraan toe.

Nu maken we de vinaigrette in een aparte kom. Meng de mosterd met de honing en de appelazijn en roer er een goede scheut olijfolie onder. Voeg er nog wat arachideolie al roerend aan toe, tot je een gebonden vinaigrette hebt. Kruid de vinaigrette met peper en zout en meng de yoghurt eronder. Snipper nog wat dille fijn en meng hem onder de vinaigrette.

Meng alle ingrediënten van de aardappelsalade goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

Schep wat van de aardappelsalade op een bordje, leg er een haringfilet bij en werk het geheel af met wat waterkers en een lepel dressing.

Opgelegde haring met aardappelsalade