Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes

Een knalgroene spinaziesoep met een Oosters karakter dankzij de heerlijke smaken van groene chilipasta, gember, limoenblaadjes en citroengras. De rivierkreeftjes geven de soep de perfecte finishing touch!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 ajuin
  • 5 stengel selder
  • 2 teentje look
  • 1 duim gember
  • 3 stengel citroengras
  • 3 limoenblaadje
  • 1.5 eetlepel groene currypasta
  • 3 liter groentebouillon
  • vissaus
  • 2 aardappel
  • 500 g spinazie
  • 1 blik kokosmelk
  • enkele blaadjes koriander

Benodigdheden

  • Een ruime casserole
  • een fijnrasp
  • een blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olie.

Snijd ook de stengels selder en de teentjes look grof. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.

Schil en snijd de gember grof. Voeg hem toe aan de soep, gevolgd door de stengels citroengras, de limoenblaadjes, de groene currypasta en de grofgesneden groene chilipeper aan toe.

Blus het geheel met de groentebouillon en breng verder op smaak met een scheutje vissaus.

Schil de aardappelen en snijd ze grof boven de soep. Laat de soep gedurende 60 minuten ongeveer garen op het vuur.

Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Meng er de spinazie en de kokosmelk onder en mix de soep vervolgens fijn.

Werk de soep af met een extra scheutje vissaus.

Serveer de Oosterse spinaziesoep in een kommetje en werk hem af met enkele rivierkreeftjes, een likje kokosmelk en een paar pluksels koriander.

Oosterse spinaziesoep met rivierkreeftjes