Oosterse noedelsalade met visballetjes

In het hartje van Gent ligt in de tuin van Lien en Arne een verborgen schat: een zelfgebouwde tuinbar. De ideale uitvalsbasis voor Jeroen om een originele noedelsalade met een Oosterse vinaigrette op basis van limoensap, soja, bruine suiker en sweet chilisaus. Samen met de krokant gebakken visballetjes is dit zomers gerecht ideaal voor het hele gezin.

Ingrediƫnten

  • 200 g daikon
  • ijsblokjes
  • 2 wortelen
  • 200 g Chinese kool
  • 300 g sobanoedels
  • enkele takjes koriander
  • 1 duim gember
  • 1 eetlepel tahinpasta
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • een scheutje olijfolie
  • 0.5 limoen
  • 100 g paneermeel
  • 600 g vlaswijtingfilet
  • 1 ei
  • een scheut bakolie
  • 1 rode chilipeper
  • krokante uitjes

Benodigdheden

  • een rasp
  • een blender
  • een vergiet

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideoā€™s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de daikon en de wortelen en snijd ze in dunne reepjes met de mandoline. Bewaar de reepjes in een kom met ijswater.

Snijd de Chinese kool heel fijn. Zet even apart.

Kuis de lente-uit en snijd de stengels in fijne reepjes.

Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net beetgaar. Volg de instructies op de verpakking. Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onmiddellijk onder koud water zodat ze niet verder garen. Laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de koriander fijn. Schil de gember en rasp hem fijn.

Meng de tahin met de sweet chilisaus, de sesamolie, de rijstazijn, de sojasaus, de bruine suiker, het limoensap, een scheutje olijfolie, de gember en de koriander. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

tip Voeg een toefje sriracha toe voor een pikante toets

Laat de daikon en de wortelen goed uitlekken en meng de noedels, de Chinese kool en de lente-ui eronder.

Breng de salade op smaak met de vinaigrette.

Snijd de vis in stukken en doe ze samen met het paneermeel, het ei, wat peper en zout in de pot van de blender.

Mix het visvlees fijn en rol er balletjes van.

Laat een scheut olie heet worden in een diepe pan en bak de visballetjes krokant in de hete vetstof.

Serveer de visballetjes met de noedelsalade. Werk af met de fijngesneden koriander, fijngesneden chilipeper en wat gebakken uitjes.

Oosterse noedelsalade met visballetjes