Oosterse noedelsalade met rode biet, raap en misovinaigrette

In dit gerecht gaat Jeroen aan de slag met zijn favoriete wintergroenten: rode bieten en rapen. Hij brengt ze op smaak in een marinade en serveert ze met glasnoedels en een zoetzure misovinaigrette. Een winterlunch om u tegen te zeggen.

Ingrediënten

  • een scheutje water
  • een scheut rode wijnazijn
  • 2 eetlepel bloemsuiker
  • 2 raap
  • 2 rode biet
  • 1 komkommer
  • 2 wortel
  • 200 g glasnoedels
  • 1 eetlepel miso
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepel ahornsiroop
  • een scheutje sesamolie
  • 1 eetlepel olie met neutrale smaak
  • een handvol krokante uitjes
  • enkele plukjes koriander

Benodigdheden

  • een garde

Partners

Bereiding

Begin met de marinade. Meng een scheut water en een scheut rode wijnazijn met de bloemsuiker.

Schil de rapen en de rode bieten. Snijd de groenten eerst in plakjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).

Leg de fijngesneden raap en rode biet in de marinade. Roer om.

Snijd ook de komkommer en wortelen in julienne.

Breng water aan de kook en week er de glasnoedels in. Respecteer de instructies op de verpakking (gaar deze oosterse noedels niet zoals een klassieke Italiaanse tarwepasta).

De misovinaigrette

Doe de misopasta in een mengkom. Klop los met de ahornsiroop en de rijstazijn.

Voeg er neutrale olie en een scheutje sesamolie aan toe.

Afwerken en serveren

Schep de reepjes komkommer en wortel door de misovinaigrette. Doe er ook de gepekelde raap en rode biet bij.

Giet de glasnoedels af en koel onder koud stromend water. Meng ze onder de groenten.

Serveer de oosterse salade in een diep bord of in een kommetje. Werk af met wat krokante uitjes en koriander.

Oosterse noedelsalade met rode biet, raap en misovinaigrette