Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten

Snel, gezond en boordevol smaak! Da’s alles wat je nodig hebt voor een volwaardige maaltijd. Een stuk zacht gegaarde schelvis tjokvol smaak, veel groene groenten zoals courgette, selder en peultjes en rijst. Met deze combinatie kan je simpelweg niets verkeerd doen!

Ingrediënten

  • 250 g langkorrelrijst
  • 2 dl sake
  • 1 sjalot
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teentje look
  • 30 g gember
  • 1 rode chilipeper
  • een scheut vissaus
  • scheutje vissaus
  • 600 g schelvis
  • een halve courgette
  • 2 stengels selder
  • 200 g peultjes
  • 100 g sojascheuten
  • scheutje sojasaus
  • een scheut olijfolie
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de rijst met koud water. Zet een pot met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar (verdeling is ongeveer 1/3 rijst en 2/3 water).

Neem een ovenschaal en doe er een scheut sake in. Voeg nu de aromaten toe: sjalot in ringen, een teentje look (geraspt), geraspte gember, fijngesneden chilipeper, scheut vissaus en grof gesneden citroengras.

tip Deze aromaten kunnen nadien nog dienen als garnituur, behalve het citroengras. Vandaar dat we dat grover snijden, zodat we die stukjes er nadien makkelijker kunnen uitvissen.

Snijd de vis in vier gelijke delen en leg ze in de ovenschaal. Meng de marinade wat over de stukken vis. Dek de schaal af met zilverpapier. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C en dat voor 15 minuten.

Snijd de courgette in blokjes, de peultjes in reepjes en de stengels selder in stukjes.

Laat wat olie heet worden in een pan of wok en stoof er de sojascheuten in aan. Laat even stoven voeg vervolgens de andere gesneden groenten toe. Kruid af met wat sojasaus en vissaus.

Haal de vis uit de oven en voeg een wat van het vocht toe aan de gestoofde groentjes.

Verdeel de stukken vis over de borden, schep er wat rijst en groentjes bij. Werk af met enkele takjes koriander.

Oosters gestoomde schelvis met rijst en groene groenten