Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven

Een ontbijt voor kampioenen. Door boekweitmeel, amandelpoeder en rijstmelk te gebruiken, is het glutenvrij en lactosevrij. Met wat vers fruit is het bovendien meer dan zoet genoeg zodat ook suiker overbodig is.

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 1.5 dl rijstmelk
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g boekweitmeel
  • snuifje zout
  • olie
  • 40 g amandelschilfers
  • 1 banaan
  • 200 g druif
  • 4 eetlepel zure room
  • perensiroop

Benodigdheden

  • een blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De amandelschilfers

Verwarm een kleine pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof. Blijf erbij, want de amandelen verbranden snel.

De pannenkoeken

Mix de eieren met de rijstmelk in de blender.

Voeg er amandelpoeder, boekweitbloem en een snuifje zout aan toe en mix tot een glad beslag.
Verhit een scheutje olie in een pan en giet er een pollepel beslag in. Zet het vuur lager en bak de pannenkoek tot de bovenkant gestold is. Draai hem om met een spatel en laat de andere kant bakken.
Bak pannenkoeken van de rest van het beslag.

Afwerken en serveren

Pel de banaan en snijd ze in plakjes. Halveer de druiven en verwijder eventueel de pitjes.

Serveer de pannenkoeken met banaan, druiven en geroosterde amandelen. Leg er eventueel een lepel zure room op. (Pas op: room is niet lactosevrij!)

tip Wie het extra zoet wil, kan een lepel perensiroop op de pannenkoeken smeren.
Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven