Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een fruitpers een blender (of staafmixer) voor het fruitsap een toaster (of de ovengrill)

Bereiding

Multi-vitaminesap

Pers het sap uit de rode of roze pompelmoes, de sinaasappelen, de mandarijnen en de limoen.

Schil de mango en snij het vruchtvlees weg van rond de grote fruitpit.

Verdeel het vruchtvlees in grove stukken die je verzamelt in de beker van de blender.

Snij de passievruchten middendoor en lepel het exotisch vruchtvlees met pitjes bij de stukken mango.

Mix het vruchtvlees van de mango en de passievruchten tot pulp en schenk er tijdens het mixen het gemengd citrussap bij.

Opmerking: Wie liever een zoeter vruchtensap drinkt kan er een beetje honing of bloemsuiker in mixen. Voeg eventueel ook enkele ijsblokjes toe.

Yoghurt met geroosterde noten en zaden

Verwarm een grote pan op een matig vuur.

Verzamel er het lijnzaad, de pompoenpitten en de zonnebloempitten in. Hak de walnoten grof en voeg ze toe.

Rooster de noten en zaden. Het geknisper dat je hoort is perfect normaal. Schud alles regelmatig op en giet de inhoud tijdig uit de pan, zodat er niks aanbrandt.

Pel de banaan en snij ze in dunne plakjes.

Schik een deel bananenschijfjes op de bodem van dessertpotjes of bekers. Giet er een portie yoghurt bovenop.

Strooi vervolgens een portie van de geroosterde zaden en noten over de yoghurt en schenk er ook een scheutje esdoornsiroop over. Je kan ook wat bruine suiker gebruiken.

Roereitoast met gerookte zalm (en bewust géén bieslook )

Snij dikke plakken van het (ongesneden) briochebrood. Toast het brood krokant in de broodrooster of onder de ovengrill.

Snipper een beetje verse dille of wat kervel in grove stukken. Hou de groene kruiden even opzij. Bieslook smaakt ook lekker in zo’n omelet, maar dat gebruik je misschien toch beter niet op Valentijn.

Breek de eieren in een mengkom en kluts ze los met een vork.

Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur.

Giet de geklutste eieren in de pan en blijf scheppen en rondjes toeren met je vork tot je een perfect gegaard roerei krijgt. Laat het roerei niet uitdrogen. Schenk er tijdens het bakken een klein scheutje room bij om het roerei extra mals te houden.

Roer de snippers dille of kervel door de eierbereiding. Kruid de eitjes met wat peper van de molen en een snuifje zout.

Smeer een heel dun laagje van de pittige mierikswortelpasta over de briochetoasten.

Schep op elke toast een portie van het roerei met kruiden en bedek ze met een plakje gerookte zalm. Laat de toastjes met ei niet koud worden!

Extra

Snij enkele dikke boterhammen van het ongesneden zuurdesembrood.

Snij de plakken brood in helften en toast ze krokant.

Serveer ze met confituur en in het gezelschap van verse koffiekoeken.

En een pepermuntje kan het kusplezier alleen maar ten goede komen.

4 personen

40 minuten

Benodigdheden:

een fruitpers een blender (of staafmixer) voor het fruitsap een toaster (of de ovengrill)

Ingrediënten

Ontbijt op bed

Omdat de liefde door de maag gaat, stelt Jeroen een ontbijt op bed samen voor Valentijn. En voor wie een hekel heeft aan kruimels bed: het ontbijt smaakt net zo goed aan de tafel. Zolang het maar met liefde wordt klaargemaakt en verorberd. Hier kan je punten mee scoren…

Opgelet: Jeroen maakt in het filmpje een ontbijt voor twee personen, maar de hoeveelheden in dit recept zijn standaard ingesteld voor vier personen.

Bereiding

Multi-vitaminesap

Pers het sap uit de rode of roze pompelmoes, de sinaasappelen, de mandarijnen en de limoen.

Schil de mango en snij het vruchtvlees weg van rond de grote fruitpit.

Verdeel het vruchtvlees in grove stukken die je verzamelt in de beker van de blender.

Snij de passievruchten middendoor en lepel het exotisch vruchtvlees met pitjes bij de stukken mango.

Mix het vruchtvlees van de mango en de passievruchten tot pulp en schenk er tijdens het mixen het gemengd citrussap bij.

Opmerking: Wie liever een zoeter vruchtensap drinkt kan er een beetje honing of bloemsuiker in mixen. Voeg eventueel ook enkele ijsblokjes toe.

Yoghurt met geroosterde noten en zaden

Verwarm een grote pan op een matig vuur.

Verzamel er het lijnzaad, de pompoenpitten en de zonnebloempitten in. Hak de walnoten grof en voeg ze toe.

Rooster de noten en zaden. Het geknisper dat je hoort is perfect normaal. Schud alles regelmatig op en giet de inhoud tijdig uit de pan, zodat er niks aanbrandt.

Pel de banaan en snij ze in dunne plakjes.

Schik een deel bananenschijfjes op de bodem van dessertpotjes of bekers. Giet er een portie yoghurt bovenop.

Strooi vervolgens een portie van de geroosterde zaden en noten over de yoghurt en schenk er ook een scheutje esdoornsiroop over. Je kan ook wat bruine suiker gebruiken.

Roereitoast met gerookte zalm (en bewust géén bieslook )

Snij dikke plakken van het (ongesneden) briochebrood. Toast het brood krokant in de broodrooster of onder de ovengrill.

Snipper een beetje verse dille of wat kervel in grove stukken. Hou de groene kruiden even opzij. Bieslook smaakt ook lekker in zo’n omelet, maar dat gebruik je misschien toch beter niet op Valentijn.

Breek de eieren in een mengkom en kluts ze los met een vork.

Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur.

Giet de geklutste eieren in de pan en blijf scheppen en rondjes toeren met je vork tot je een perfect gegaard roerei krijgt. Laat het roerei niet uitdrogen. Schenk er tijdens het bakken een klein scheutje room bij om het roerei extra mals te houden.

Roer de snippers dille of kervel door de eierbereiding. Kruid de eitjes met wat peper van de molen en een snuifje zout.

Smeer een heel dun laagje van de pittige mierikswortelpasta over de briochetoasten.

Schep op elke toast een portie van het roerei met kruiden en bedek ze met een plakje gerookte zalm. Laat de toastjes met ei niet koud worden!

Extra

Snij enkele dikke boterhammen van het ongesneden zuurdesembrood.

Snij de plakken brood in helften en toast ze krokant.

Serveer ze met confituur en in het gezelschap van verse koffiekoeken.

En een pepermuntje kan het kusplezier alleen maar ten goede komen.

Dagelijkse Kost een.be