Onglet met Griekse salsa en feta

Jeroen serveert zijn favoriete stuk rundvlees deze keer als carpaccio. Bovenop de fijne plakjes onglet serveert hij een Griekse salsa van komkommer, tomaat en paprika, afgewerkt met een pittige fetadressing.

Ingrediënten

  • peper
  • zout
  • een scheutje olijfolie
  • 800 g onglet
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 0.75 komkommer
  • 1 teentje look
  • een snuifje komijn
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 50 g feta
  • een beetje extra feta
  • 1 eetlepel mayonaise
  • een snuifje cayennepeper
  • 2 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 0.5 rode ui
  • een scheutje azijn
  • 2 eetlepel olijven
  • enkele takjes citroentijm
  • enkele takjes platte peterselie
  • grof zout
  • enkele blaadjes rucola

Benodigdheden

  • een ovenschaal
  • een barbecue
  • zilverpapier
  • een blender
  • een zeef
  • een dunschiller
  • een bord of houten plank om te serveren

Partners

Bereiding

Bereiding

Steek de barbecue aan.

Kruid de onglet met een beetje peper en zout en besprenkel met olijfolie.

Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en snipper fijn. Wrijf er de onglet mee in en laat rusten.

Was de komkommer en hak in grove stukken.

Doe de komkommer samen met de look, de Griekse yoghurt, een beetje peper en een snuifje komijn in de blender. Mix alles tot een dressing.

Voeg de feta en de mayonaise toe en mix opnieuw.

Haal de dressing door een zeef en werk af met een snuifje cayennepeper. Zet even opzij.

Wrijf de kruiden van het vlees maar bewaar ze wel in de ovenschaal en gril het vlees op de barbecue, 3 minuten aan elke kant.

Wrijf de gegrilde onglet opnieuw in met de kruiden en pak het vlees in met aluminiumfolie om te laten rusten.

Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer en de paprika.

tip
Je kan de tomaten ook emonderen.

Versnipper de rode ui en meng met de tomaat, de paprika en de komkommer.

Snijd de citroentijm en platte peterselie fijn en voeg samen met de olijven toe. Kruid af met een scheutje olijfolie en azijn en een beetje zout en peper.

Versnijd de onglet. Het is belangrijk om haaks op de vleesvezel te snijden. Dus de regel is: doe tegendraads. Snij het rosé gebakken vlees in dunne plakjes en verdeel op een bord of houten plank.

Kruid met wat grof zout en een draai van de pepermolen en verdeel de rucola erover.

Verdeel de salsa bovenop de rucola en lepel er de dressing over. Werk af met wat verbrokkelde feta.

Onglet met Griekse salsa en feta