Omeletwrap met wortelsalade en gerookte eend

Een eitje, dit lunchrecept! De liefhebbers van eend zitten goed gebakken, maar ook met gerookte kip rol je een lekkere wrap.

Ingrediënten

  • 4 wortel
  • 0 enkele takjes munt
  • 0 enkele takjes koriander
  • 30 g gember
  • 1 sjalot
  • 0 azijn
  • 0 olijfolie
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 200 g plattekaas
  • 1 eetlepel sriracha
  • 4 eetlepel sweet chilisaus
  • 0.25 limoen
  • 600 g eend
  • 1 bussel waterkers
  • 0 boter
  • 8 ei
  • 0 een scheutje melk
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

  • een dunschiller
  • een rasp

Partners

Bereiding

De wortelsalade

Schil de wortelen en rasp ze fijn.

Snijd de blaadjes van de munt en koriander fijn.

Schil de gember en rasp het stukje knol fijn. Pel de sjalot en snipper ze fijn.

Verzamel alle ingrediënten in een mengkom. Breng de salade op smaak met een flinke scheut azijn, olijfolie, peper en zout.

De dressing

Meng de plattekaas met de sriracha en de sweet chilisaus.

Breng de dressing op smaak met het sap van limoen.

De omeletwrap

Snijd de gerookte eend in dunne plakjes en vervolgens in julienne.

tip
Geen fan van eend? Gerookte kip past ook perfect in dit recept. Of hou het lekker vegetarisch.

Spoel de blaadjes van de waterkers onder koud stromend water en laat even uitlekken.

Smelt een klontje boter in een grote pan.

Klop de eieren los met een klein scheutje melk. Kruid met peper en zout.

Bak 4 mooie omeletten van het beslag. Laat ze even afkoelen op een bord.

Leg een omelet op je werkvlak en smeer er een laag dressing op.

Bedek de dressing met wat wortelsalade, gevolgd door de reepjes eend.

Werk het geheel af met waterkers en rol de omelet op tot een wrap.

Serveer met wat extra waterkers en dressing.

Omeletwrap met wortelsalade en gerookte eend