Omelette soufflé met ham en kaas

Een stevig ontbijt of een lichte lunch? Met deze luchtige omelet kan het allebei. Het lijkt wel een wolkje dat je eet. Jeroen voegt er als garnituur wat ham en kaas aan toe maar daar ben je volledig vrij in.

Ingrediënten

  • 50 g babyspinazie
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel mosterd
  • 4 eetlepel azijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 sjalot
  • 1 radicchio
  • 0.25 bussel bieslook
  • 0.25 bussel peterselie
  • enkele takjes dragon
  • 8 ei
  • een scheut melk
  • boter
  • 4 plak gekookte ham
  • handvol gemalen kaas

Benodigdheden

  • een garde

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de spinazie grondig en laat uitlekken.

Neem een mengkom en doe er de mosterd, honing en azijn in en meng goed met de garde. Giet er beetje per beetje wat olie bij. Kruid met een snuifje zout en een draai van de pepermolen.

Pel de sjalot en snipper fijn. Roer ze onder de vinaigrette.

Pel de buitenste bladeren van de radicchio en spoel goed af. Snijd in stukken. Doe ze samen met de gewassen spinazie bij de vinaigrette.

Hak de bieslook, peterselie en dragon fijn en voeg bij de salade. Kruid af met peper en zout. Roer nog niet om! Zo kan de sjalot nog wat langer marineren in de vinaigrette.

Scheid de dooier van het eiwit. Voeg een scheutje melk toe bij de dooier en kluts al eens.

Klop het eiwit op en spatel onder de dooier.

Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter.

Haal het zwoerd van de ham en snijd in fijne reepjes.

Bak de omelet in de pan. Kruid met wat zout en peper.

Bestrooi de omelet met de gemalen kaas en reepjes ham.

Wanneer de onderkant al wat gebakken is, vouw de omelet dubbel en laat verder bakken.

Roer de salade goed om en serveer samen met de omelette soufflé

Omelette soufflé met ham en kaas