Omelet met worstjes, spinazie en kaas & omelet met tomaat, spek en kaas

Een stevig ontbijt, speciaal voor iedereen die moet buiten werken. Jeroen maakt twee grote omeletten – een met worstjes en een met spek. In plaats van een pan gebruikt hij grote ovenschalen die hij in de oven zet.

Ingrediënten

  • boter
  • 250 g champignon
  • 200 g worst
  • 6 ei
  • een scheutje melk
  • peper
  • zout
  • 1 teen knoflook
  • 200 g spinazie
  • 200 g gemalen kaas
  • boter
  • 400 g ontbijtspek
  • 2 ajuin
  • gedroogde oregano
  • 6 ei
  • een scheutje melk
  • peper
  • zout
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g gemalen kaas
  • brood

Benodigdheden

  • 2 ovenschalen

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

De omelet met champignons en worstjes

Smelt een klontje boter in een ovenschaal.

Maak de champignons schoon en halveer ze.

Bak de worstjes in de boter.

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.

Haal de worstjes uit de ovenschaal. Doe er een extra klontje boter in en bak de champignons.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de lookpulp met de champignons.

Was de spinazie en laat uitlekken. Doe hem bij de champignons. Kruid met peper en zout.

Leg de worstjes weer in de ovenschaal en giet er de eieren over.

Bestrooi met gemalen kaas.

Omelet met spek en kerstomaten

Smelt een klontje boter in een ovenschaal.

Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze in de boter.

Pel de uien en snijd in reepjes.

Haal het spek uit de ovenschaal. Bak de uien in de vetstof. Kruid met een flinke snuif oregano.

Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.

Halveer de kerstomaten.

Doe het spek terug in de ovenschaal. Bak de kerstomaten even mee. Giet er de losgeklopte eieren over.

Bestrooi met gemalen kaas.

Afwerken en serveren

Bak de omeletten 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de omeletten met brood.

Omelet met worstjes, spinazie en kaas & omelet met tomaat, spek en kaas