Noedelsoep met rundvlees

Een traditionele Chinese noedelsoep op basis van verse vleesbouillon. Jeroen laat het stuk brisket (klapstuk of borststuk) zachtjes garen in de bouillon. Zo leg je de basis voor deze krachtige soep boordevol groenten en kruiden. Maak ineens een grote hoeveelheid om in te vriezen voor later want hier krijg je nooit genoeg van!

Ingrediënten

  • 3 ajuin
  • 7 tenen look
  • 2 wortel
  • 2 stengels selder
  • 120 g gember
  • 2 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel venkelpoeder
  • olijfolie
  • 1 kg runderborststuk
  • zout
  • 1 bakje champignons
  • 200 g sojascheuten
  • 1 boksoi
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 rode chilipeper
  • een scheut sojasaus
  • 1 steranijs
  • een snuif kardemompoeder
  • 1 kaneelstokje
  • enkele limoenblaadjes
  • 250 g rijstnoedels
  • een scheut vissaus
  • een scheut sesamolie
  • enkele blaadjes koriander

Benodigdheden

  • een grote stoofpot

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de uien, de look, de wortels, de selder en de gember in grove stukken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met het koriander- en venkelzaadpoeder. Rooster de groenten 15 minuten in de oven op 180°C.

Neem de platrib en zet het stuk vlees onder water in een grote pot om alle onzuiverheden eraf te koken. Voeg een flinke snuif zout toe en laat het water een vijftal minuten koken.

Kuis de champignons en snijd ze samen met de boksoi en de lente-ui fijn. Meng de groenten samen met de sojascheuten in een kom.

Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en de look en rasp ze fijn. Meng alles onder elkaar.

Je zal zien dat er zich een schuimlaagje gevormd heeft op het water van het vlees. Giet het water af en spoel het stuk brisket schoon onder koud stromend water. Vul de pot opnieuw met vers water en doe er de geroosterde groenten bij. Zet de ketel op een zacht vuur.

Voeg de sojasaus, de limoenblaadjes, de kaneelstok, de steranijs en de kardemom toe en laat 3 uur trekken.

Zeef de bouillon en hou het vlees apart.

Kook de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Zet de gezeefde bouillon op een zacht vuur en doe er wat vissaus en sesamolie bij.

Schep de gesneden groenten erbij en laat ze kort garen.

Verwijder de benen van het vlees en pluk de rest van het vlees tussen de stukjes vet uit met een vork.

Serveer de noedels in een kom met wat van de smaakvolle bouillon met groentjes, een portie vlees en werk af met het mengsel van gember, look en chili naar eigen smaak. Strooi er nog een paar blaadjes koriander over. Smakelijk!

Noedelsoep met rundvlees