Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je ‘m vult met knapperige seizoensgroenten en lekkere lapjes gerookte eend. 100% herfstproof!

Ingrediënten

  • 300 g sobanoedels
  • 0.25 daikon
  • 1 komkommer
  • 0.5 Chinese kool
  • 0.5 gele courgette
  • 5 lente-uien
  • 0.5 rode chilipeper
  • 1 eetlepel sesampasta
  • 1 eetlepel gember
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepel arachideolie
  • 0.5 teentje knoflook
  • 2 eendenborst
  • 0 enkele takjes koriander
  • 0 een handvol sesamzaadjes

Benodigdheden

  • een elektrische staafmixer
  • ijsblokjes

Partners

Bereiding

Kook de sobanoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en koel ze onder koud stromend water.

Vul een kom met ijsblokjes en koud water.

Schil de daikon en snijd hem in fijne repen (julienne). Snijd ook de komkommer in julienne. Leg de reepjes daikon en komkommer in het ijswater.

Snipper de Chinese kool fijn.

Snijd de gele courgette in fijne reepjes (julienne). Doe de reepjes kool en courgette in een tweede kom.

Snijd de lente-uien in fijne ringen. Doe ze bij de kool en de courgette.

Snijd de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper in julienne. Doe de reepjes in de kom.

De dressing

Doe de sesampasta, de gepekelde gember, de rijstazijn, de sweet chilisaus, de sesamolie en de arachideolie in een maatbeker.

Kneus en pel de knoflook. Voeg het teentje toe.

Mix met de staafmixer tot een dressing.

Afwerken en serveren

Haal de daikon en de komkommer uit het ijswater en doe ze bij de rest van de groenten. Meng er de gegaarde noedels onder.

Schep er de dressing over en meng opnieuw.

Snijd het vet van de eendenborst. Snijd het vlees in heel fijne plakjes met een groot, scherp mes en vervolgens in fijne reepjes.

Doe de reepjes gerookte eend bij de salade.

Werk de noedelsalade met enkele plukjes koriander. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en serveer.