Het gaat snel én je kunt eindeloos variëren: redenen genoeg om je wokpan boven te halen. Bij dit recept bakt Jeroen er een spiegeleitje bij en werkt hij restjes BBQ-vlees weg. Bye bye zomer.

Ingrediënten

  • 250 g noedels
  • 0 een scheut arachideolie
  • 2 ei
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 2 ajuin
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 paksoi
  • 0 vlees
  • 2 eetlepel sambal
  • 0 enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • een ruime zeef

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de noedels gaar. Kijk op de verpakking om de gaartijd te kennen. Laat de noedels nadien uitlekken in een ruime zeef.

Verhit een scheut arachideolie in een pan en bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

tip
Door de eieren in olie in plaats van boter te bakken, krijgen ze een lekker krokant randje.

Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn.

Was de paksoi en snijd hem in repen.

Verhit een flinke scheut arachideolie in de wok. Stoof de ui en de look in de olie.

Snijd de restjes BBQ-vlees in kleine stukken en bak mee in de pan.

tip
Jeroen gebruikt ribbetjes en kipsatés, maar ander vlees kan ook.

Doe ook de paksoi en de noedels in de wok. Voeg de sambal toe, en een snuifje zout (of een scheutje vissaus).

Serveer het wokgerecht in een diep bord en leg er een spiegeleitje bovenop. Werk af met plukjes koriander.