Nage van prei en aardappel met snoekbaars en rivierkreeftjes

Soep met stukjes, lekkere dagelijkse kost! In deze lichte soep met veel groenten komen ook nog twee soorten vis met twee verschillende texturen: snoekbaars en rivierkreeftjes. 

Ingrediënten

  • 2 ajuin
  • 2 teentjes look
  • een halve spitskool
  • 4 stengels selder
  • 1 stengel prei
  • 400 g vastkookaardappel
  • 1 koffielepel korianderzaad
  • 1 koffielepel gemalen venkelzaad
  • 2 liter visfumet
  • enkele takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 steranijs
  • 1 potje zure room
  • 300 g snoekbaars
  • 125 g rivierkreeftje
  • een halve citroen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de uien in blokjes. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof de ui aan in de olie. Voeg er ook de teentjes look aan toe.

Snijd de groenten fijn: prei, selder en spitskool. De aardappelen mogen in blokjes gesneden worden. Stoof alles mee aan met de uien en de look.

Kruid de groenten met korianderzaad en venkelzaad en bevochtig met de visfumet (of water met bouillonblokjes). Breng de nage op een zacht vuurtje aan de kook.

Voeg de tijm, de laurier, de steranijs en een flinke snuif zout toe en laat de soep even koken.

Voeg de zure room toe aan de soep en roer alles goed onder elkaar.

Snijd de vis in reepjes en laat ze even garen in de hete soep en voeg de rivierkreeftjes eraan toe.

Pers het sap van een halve citroen erbij en kruid de soep met wat peper.

Nage van prei en aardappel met snoekbaars en rivierkreeftjes