Naan met baba ganoush, bimi en chorizo

Baba ganoush is een klassieke Libanese bereiding die uitstekend dienst doet als spread op brood. Jeroen grilt de aubergines eerst op de barbecue voor een gerookte toets. De naan met de baba ganoush wordt afgewerkt met gegrilde chorizo, broccolini en fetakaas.

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • peper
  • grof zout
  • 1 flinke snuif za'atar
  • 2 flinke snuif komijn
  • 2 flinke snuif gerookt paprikapoeder
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 teentje look
  • bicarbonaat
  • 400 g bimi
  • olijfolie
  • zout
  • 8 chorizoworst
  • 4 naan
  • 2 eetlepel zwarte olijven
  • enkele fetakaas

Benodigdheden

  • Een barbecue
  • aluminiumfolie

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de aubergines overlangs in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees.

Giet flink wat olijfolie over de aubergines en kruid met peper, grof zout, za’atar, komijn en gerookt paprikapoeder. Duw enkele takjes rozemarijn en teentjes look in de inkepingen.

Gril de aubergines kort op de barbecue. Pak ze vervolgens in in aluminiumfolie en gaar ze ongeveer 20 minuten op de barbecue (ongeveer 200°C).

Breng een kookpot met water en een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook er de bimi ongeveer 2 minuten.

Haal er de bimi uit als ze licht gegaard is en druppel er olijfolie over. Kruid ook met peper en zout.

Giet ook een likje olijfolie over de chorizo en de naan.

Haal de aubergines van de barbecue als ze gaar zijn en haal er de kruiden uit. Hak de geroosterde aubergines en de olijven fijn. Breng de spread verder op smaak met zout, komijn en gerookt paprikapoeder.

Gril de chorizo, de bimi en de naan op de barbecue. 

Leg de geroosterde naan op een plank. Smeer er een laagje van de baba ganoush over en bedek vervolgens met de bimi en de sneetjes chorizo. Werk het geheel af met enkele blokjes gemarineerde fetakaas.

Naan met baba ganoush, bimi en chorizo