Het geheime ingrediënt van deze muffins? Snickers!

Ingrediënten

  • 220 g tarwebloem
  • 160 g speltbloem
  • 130 g witte suiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 130 g boter
  • 4 Snickers
  • 2.5 dl melk
  • 2 ei
  • 0 bloemsuiker

Benodigdheden

  • een muffinvorm
  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • papieren vormpjes

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 210 °C.

Meng de tarwebloem met de speltbloem, de suiker, het cacaopoeder, het bakpoeder en het bicarbonaat in de keukenmachine.

Smelt de boter.

Snijd 3 Snickers in stukjes en smelt ze in de boter.

Meng de gesmolten boter met Snickers door de droge ingrediënten. Doe er het ei en de melk bij. Meng alles goed met de keukenmachine.

Snijd de laatste Snicker in kleine blokjes. Schep door het deeg.

Zet papieren vormpjes in de muffinvorm.

Vul de vormpjes voor ¾ met het beslag.

Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikvork of een satéstokje of ze gaar zijn.

Laat ze afkoelen op een taartrooster. Zeef er wat bloemsuiker over.