Mousselinesaus

Werk je hollandaisesaus af met licht opgeklopte room. Het resultaat? Een onweerstaanbare saus voor bij je gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.

Ingrediënten

  • 1.5 dl room
  • 3 ei
  • 250 g boter
  • 2 eierdopje witte wijn
  • 1 eierdopje water
  • een halve citroen
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 snuifje zout

Benodigdheden

  • een garde (klopper)

Partners

Bereiding

Mousselinesaus

Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.

Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.

Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.

Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.

Mousselinesaus