Mousse van schapenyoghurt met blauwe bessen en gepofte haver

Vandaag gaat Jeroen met schapenyoghurt aan de slag. Hij maakt er een ongelofelijk makkelijke mousse mee die de pure smaak van de yoghurt tot zijn recht laat komen. Met wat blauwe bessen en krokant gebakken haver heb je in geen tijd een lekker dessert of een gezond ontbijt klaarstaan.

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • scheutje room
  • 125 g room
  • 1 eetlepel honing
  • 150 g schapenyoghurt
  • 100 g eiwit
  • 30 g kristalsuiker
  • 120 g havermout
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • snuif kaneel
  • snuifje grof zout
  • 200 g blauwe bessen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Mousse van schapenyoghurt

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Warm een scheutje room op in een steelpannetje en los de gelatineblaadjes erin op.

Roer de yoghurt met de honing los in een kom en meng de room eronder.

Klop het eiwit stijf met de suiker. Spatel de meringue onder de yoghurt.

Klop de rest van de room half op en spatel hem onder de yoghurt.

Schep de yoghurt in glazen en laat hem opstijven.

Gepofte havermout

Doe de havermout in een kom en voeg er de suiker aan toe. Klop een eiwit los en meng dat onder de havermout.

Voeg er een snuif kaneel en een snuifje grof zout aan toe en meng alles goed onder elkaar.

Schep de havermout op een ovenplaatje en bak hem in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Haal de havermout uit de oven en laat hem afkoelen.

Haal de glazen met mousse uit de koelkast en werk ze af met wat blauwe bessen en wat krokante haver.

Mousse van schapenyoghurt met blauwe bessen en gepofte haver