Mousse van geitenkaas, salade van peer en tuinkers en peperkoek

Met dit makkelijke voorgerechtje scoor je sowieso. Jeroen maakt een mousse van geitenkaas, een frisse salade van peer en tuinkers en hij serveert er krokante blokjes peperkoek bij. Zo eenvoudig en zo lekker!

Ingrediënten

  • 2 gelatineblaadje
  • 150 g geitenkaas
  • 150 g geitenyoghurt
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • enkele druppels citroensap
  • 2 dl room
  • 1 eiwit
  • 1 citroen
  • enkele takjes tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel water
  • 1 koffielepel mosterd
  • 4 eetlepel slaolie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 100 g peperkoek
  • 2 peer
  • 1 bakje tuinkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Mousse van geitenkaas

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Roer de verse geitenkaas met de geitenyoghurt los met een garde in een kom. Breng het geheel op smaak met wat zout, wat mierikswortelpasta en enkele druppels citroensap.

Warm een beetje room op in een steelpannetje en los de gelatine erin op. Giet de room met de gelatine bij het geitenkaasmengsel en roer het geheel goed onder elkaar.

Klop de room half op en spatel hem onder het mengsel. Klop het eiwit stijf en spatel het onder de geitenkaas. Stort het beslag in een kom en laat het minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Salade met vinaigrette

Pers het sap van de citroen in een maatbeker.

Voeg er de blaadjes van de tijm, de honing, het water, een snuifje zout, een koffielepel mosterd, de sla olie en de olijfolie aan toe en mix het geheel tot een licht gebonden vinaigrette.

Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Snijd de peperkoek in blokjes en bak de blokjes in de boter tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Laat de blokjes peperkoek afkoelen op wat keukenpapier, zo worden ze krokant.

Snijd de peer in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Meng de reepjes peer met de steeltjes tuinkers in een kom met enkele lepels vinaigrette.

Afwerking

Vul een maatbeker met heet water en zet er een lepel in.

Schep een mooie quenelle mousse van geitenkaas op een bordje, schep er wat van het perenslaatje met tuinkers over en werk het geheel af met de croutons van peperkoek en wat extra citroenvinaigrette.

Mousse van geitenkaas, salade van peer en tuinkers en peperkoek