Dit dessert ziet er fantastisch uit, het smaakt geweldig én het is heel gemakkelijk om te maken. Zelfs mensen die niet echt van nagerechten houden, zullen er dol op zijn.

Ingrediënten


Benodigdheden

een garde, een staafmixer, een zeef, een vijzel, een bunsenbrander

Partners

Bereiding

Mousse met frambozen, plattekaas, zandkoekjes en meringue

Doe de diepvriesframbozen in een pan met een scheutje water. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de suiker bij.

Week de gelatine in koud water.

Roer de plattekaas los.

Klop de room tot yoghurtdikte met een garde.

Mix de platgekookte frambozen met de staafmixer en giet door een zeef. Houd 0,5 dl van de coulis apart.

Knijp de gelatine uit en los hem op in de rest van de coulis. Schep het mengsel door de plattekaas en spatel er de opgeklopte room door.

tip
Om de mousse nu nog zoeter te maken, gebruik je eventueel wat bloemsuiker of honing. Als je er op dit moment kristalsuiker bij doet, proef je de suikerkristallen.

Verkruimel de koekjes in een vijzel.

Vul glaasjes met een bodem frambozenmousse, een laag verkruimelde koekjes en enkele verse frambozen. Ga op dezelfde manier verder tot alles is opgebruikt en eindig met een laag verse frambozen. Laat opstijven in de koelkast.

Klop de eiwitten stijf met de suiker tot meringue. Roer er de apart gehouden coulis door.

Schep wat meringue op elk glaasje en brand met een bunsenbrander.

Dagelijkse Kost

4 personen

30 minuten + 1 uur opstijven

Benodigdheden:

een garde een staafmixer een zeef een vijzel een bunsenbrander

Ingrediënten

Mousse met frambozen, platte kaas, zandkoekjes en meringue

Dit dessert ziet er fantastisch uit, het smaakt geweldig én het is heel gemakkelijk om te maken. Zelfs mensen die niet echt van nagerechten houden, zullen er dol op zijn.

Mousse met frambozen, plattekaas, zandkoekjes en meringue

Doe de diepvriesframbozen in een pan met een scheutje water. Laat op een matig vuur opwarmen en doe er de suiker bij.

Week de gelatine in koud water.

Roer de plattekaas los.

Klop de room tot yoghurtdikte met een garde.

Mix de platgekookte frambozen met de staafmixer en giet door een zeef. Houd 0,5 dl van de coulis apart.

Knijp de gelatine uit en los hem op in de rest van de coulis. Schep het mengsel door de plattekaas en spatel er de opgeklopte room door.

tip
Om de mousse nu nog zoeter te maken, gebruik je eventueel wat bloemsuiker of honing. Als je er op dit moment kristalsuiker bij doet, proef je de suikerkristallen.

Verkruimel de koekjes in een vijzel.

Vul glaasjes met een bodem frambozenmousse, een laag verkruimelde koekjes en enkele verse frambozen. Ga op dezelfde manier verder tot alles is opgebruikt en eindig met een laag verse frambozen. Laat opstijven in de koelkast.

Klop de eiwitten stijf met de suiker tot meringue. Roer er de apart gehouden coulis door.

Schep wat meringue op elk glaasje en brand met een bunsenbrander.