Mosselsoep met kervel, spinazie en courgette

In deze mosselsoep gebruikt Jeroen de jus die overblijft nadat hij de mosselen gekookt heeft. Door spinazie door de soep te mixen, wordt ze prachtig groen.

Ingrediënten

  • 0 boter
  • 3 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stengels selder
  • 2 courgette
  • 1 aardappel
  • 4 takje tijm
  • 4 blaadje laurier
  • 1 snuif currypoeder
  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 liter mosseljus
  • 1 liter water
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 500 g spinazie
  • 200 g kervel
  • 1 blikje krab
  • 0 olijfolie

Benodigdheden

  • wat keukentouw
  • een staafmixer

Partners

Bereiding

De mosselsoep

Smelt een klont boter in een soepketel. 

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken.

Stoof de uien en de knoflook aan.

Spoel de selder en snijd de stengels in stukken.

Spoel de courgettes en snijd ze in stukken.

Schil de aardappel en snijd hem in stukken.

Doe de selder, courgettes en aardappel bij de ui. Laat alle groenten een paar minuten stoven.

Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel.

Kruid de groenten met currypoeder en roer er de currypasta door.

Bevochtig de groenten met de mosseljus. Voeg water toe tot de groenten onder staan.

Kruid met peper en zout.

Zet een deksel op de soepketel en laat op een zacht vuur 20 tot 30 minuten garen.

Spoel intussen de spinazie en verwijder de harde stelen. Spoel de kervel. Laat uitlekken in een vergiet.

Haal het bouquet garni uit de soepketel en mix de soep.

Doe de kervel en de spinazie bij de soep. Mix glad. Breng eventueel op smaak met wat extra zout.

tip
Je kunt de soep zeven, maar het is niet noodzakelijk.

De afwerking

Laat de krab uitlekken in een vergiet. 

Serveer de soep met krab en een likje olijfolie.

Mosselsoep met kervel, spinazie en courgette