Mosselen tikka masala met pilavrijst

Niets is zo lekker als een verse pot mosselen! Deze Indiase versie met de kruidige geur van tikka masala en pilavrijst geeft deze klassieker een boeiende twist.

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • scheutje olijfolie
  • 1 sjalot
  • 250 g basmatirijst
  • 2 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 30 g gember
  • 4 stengels selder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • een snuif tandoorikruiden
  • een snuif garam masala
  • een snuif kurkuma
  • 2 dl witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eetlepel tandoori-pasta
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 4 dl kokosmelk
  • enkele lente-uien
  • een halve bussel koriander

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de mosselen in veel koud water en laat ze uitlekken.

Laat een scheutje olie heet worden in een pot. Snipper een sjalotje fijn en stoof ze aan in de olie.

Spoel de rijst kort onder koud water en giet hem bij de sjalot, samen met een dubbele hoeveelheid water en een flinke snuif zout.

Snijd de uien in reepjes en de look fijn. Laat een goede scheut olie heet worden in een wok en stoof er de uien en de look in aan. Voeg wat fijngesneden chilipeper en selder toe en rasp de gember erbij.

Voeg er nadien de tomatenpuree aan toe, gevolgd door de garam massala, de kurkuma en de tandoorikruiden. Laat het geheel even bakken.

Voeg de witte wijn, de tomatenblokjes, de yoghurt, de kokosmelk en de tandooripasta toe aan de wok.

Breng het geheel aan de kook en schep de mosselen erbij en kruid bij met wat peper. Zet een deksel op de wok en laat de mosselen opengaan.

Snijd de lente-ui fijn. Serveer de mosselen met de rijst en werk af met de lente ui en de koriander.

Mosselen tikka masala met pilavrijst