Mokkapudding met peer en boterwafeltjes

Een toppertje als mokkapudding is altijd een goed idee als nagerecht. Vergezeld van peer, rozijntjes en de echte Natuurboterwafels van Jules Destrooper vormt dit recept een overheerlijk en supersimpel dessert waarmee je steeds zal kunnen uitpakken bij jouw gasten!

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 5 dl melk
  • 2 eetlepel oploskoffie
  • 4 eierdooier
  • 100 g witte suiker
  • 2 eetlepel puddingpoeder
  • 1 peer
  • 70 g rozijnen
  • een halve citroen
  • 4 natuurboterwafeltje

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de melk met de oploskoffie en de vanillepeul in een steelpan en breng aan de kook.

Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg de suiker er lepel per lepel aan toe, nooit meteen alles van in het begin. Laat even draaien. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.

Giet een deel van de melk op de ruban, laat de machine nog even draaien en giet de ruban vervolgens alles bij de rest van de melk. Haal de vanillepeul eruit en zet de steelpan weer op het vuur en blijf kloppen tot je een mooie gebonden pudding hebt. De dooiers garen op het vuur, maar het mag nooit koken want dan zal de pudding schiften.

Stort de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat hem afkoelen in de koelkast.

Schil de peer en snijd het vruchtvlees in fijne brunoise. Doe de blokjes in een mengkom, voeg er nog rozijntjes en het sap van een halve citroen aan toe.

Schep de mokkapudding in een spuitzak.

Spuit een dot mokkapudding in een diep bordje en werk de pudding af met de blokjes peer en rozijnen. Verkruimel tot slot de boterkoekjes over de pudding.

Mokkapudding met peer en boterwafeltjes