Mokka mousse

Dit dessert doet aan een cappuccino denken. Onderaan zit een luchtige mousse van room, chocolade en sterke koffie die wordt afgewerkt met koffieroom en kruimels van Café Noir koekjes. Serveer het in koffiekoppen om de illusie compleet te maken.

Ingrediënten

  • 100 g bruine suiker
  • 60 g cacaopoeder
  • 250 milliliter room
  • 4 eetlepel oploskoffie
  • 150 milliliter water
  • 1 dl ahornsiroop
  • 3 blaadje gelatine
  • 6 ei

Benodigdheden

  • keukenmachine met klopper
  • een spatel
  • een garde
  • koffiekoppen (of potjes)

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Breng water aan de kook en meet 150 ml af. Roer er de oploskoffie door en laat trekken.

Mokka mousse

Splits de eieren. Houd de eiwitten bij.

Doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine en klop ze met de bruine suiker op hoge snelheid tot ruban.
Laat de gelatine weken in koud water.
Doe het cacaopoeder en de ahornsiroop bij de ruban. Laat de keukenmachine rustig draaien tot alles gemengd is.
Verwarm 50 ml room in een steelpannetje. Doe er de uitgeknepen gelatine bij en roer tot hij volledig opgelost is.
Klop 1 dl room op tot yoghurtdikte. Gebruik een garde en klop hem zeker niet te stijf.
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine
Doe de helft van de straffe koffie bij het eier-chocolademengsel. Giet er de warme room met gelatine bij. Meng met een spatel.
Spatel eerst het eiwit door het mengsel. Bij een mousse is het de bedoeling dat er lucht door het mengsel geschept wordt. Steek de spatel in de massa, draai en kom naar boven. Blijf dat doen tot alles gemengd is.
Doe er de room bij en schep alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel over koffiekoppen en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Koffieroom

Klop 1 dl room tot yoghurtdikte en zoet met bloemsuiker.

tip
Gebruik bloemsuiker zodat je geen ‘kristallen’ in de room krijgt.

Doe er straffe koffie naar smaak bij en meng goed.

Afwerken en serveren

Crush de koekjes in een vijzel.
Schep de room op de mousse en werk af met koekkruimels.
Mokka mousse