Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een barbecue

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Kook de wilde rijst in een kookpot met 2,5 keer de hoeveelheid water.

TIP

Wilde rijst moet langer koken dan gewone rijst. Daarom heb je meer water nodig dan voor gewone rijst.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp. Snipper de peterselie. Pers de citroen. Meng de knoflookpulp met een flinke scheut olijfolie, een koffielepel grof zout, een snuif cayennepeper, het citroensap en de peterselie.

Maak de sardines en de gamba’s schoon. Bij de sardines moeten de ingewanden verwijderd zijn. Dan spoel je ze in koud water en wrijf je de schubben weg met je handen.

Marineer de sardines en de ongepelde gamba’s in het kruidenmengsel.

Pel en snipper de rode ui. Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de avocado en snijd het vruchtvlees ook in blokjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

Meng de ui met de paprika, de avocado, de maïs en de rode bonen.

Snipper de munt en de koriander. Doe ze bij de groenten. Kruid met komijn, cayennepeper en grof zout. Doe er een likje olijfolie en een scheut rode wijnazijn bij. Schep alles goed door elkaar.

Spoel de rijst onder koud water. Laat uitlekken en schep door de groenten.

Kruid de sardines en de gamba’s met peper en zout. Stop de sardines tussen een barbecueklem. Grill de sardines en de gamba’s op de barbecue.

Kruid de zalm met peper en zout. Wrijf ze wat in met een beetje olijfolie. Snijd de filet in kleinere moten en grill ze op de barbecue.

Serveer de gegrilde sardines, gamba’s en zalm met de rijstsalade.

4 personen

50 minuten

Benodigdheden:

een barbecue

Ingrediënten

Mixed grill van vis met rijstsalade

Sardines op de barbecue is een van de lekkerste dingen die Jeroen kent. Het doet hem denken aan de fantastische vakanties in Portugal uit zijn jeugd. Hij geeft er gamba’s en zalm bij voor een mixed grill en een Mexicaans geïnspireerde salade van wilde rijst, bonen en paprika.

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Kook de wilde rijst in een kookpot met 2,5 keer de hoeveelheid water.

TIP

Wilde rijst moet langer koken dan gewone rijst. Daarom heb je meer water nodig dan voor gewone rijst.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp. Snipper de peterselie. Pers de citroen. Meng de knoflookpulp met een flinke scheut olijfolie, een koffielepel grof zout, een snuif cayennepeper, het citroensap en de peterselie.

Maak de sardines en de gamba’s schoon. Bij de sardines moeten de ingewanden verwijderd zijn. Dan spoel je ze in koud water en wrijf je de schubben weg met je handen.

Marineer de sardines en de ongepelde gamba’s in het kruidenmengsel.

Pel en snipper de rode ui. Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de avocado en snijd het vruchtvlees ook in blokjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

Meng de ui met de paprika, de avocado, de maïs en de rode bonen.

Snipper de munt en de koriander. Doe ze bij de groenten. Kruid met komijn, cayennepeper en grof zout. Doe er een likje olijfolie en een scheut rode wijnazijn bij. Schep alles goed door elkaar.

Spoel de rijst onder koud water. Laat uitlekken en schep door de groenten.

Kruid de sardines en de gamba’s met peper en zout. Stop de sardines tussen een barbecueklem. Grill de sardines en de gamba’s op de barbecue.

Kruid de zalm met peper en zout. Wrijf ze wat in met een beetje olijfolie. Snijd de filet in kleinere moten en grill ze op de barbecue.

Serveer de gegrilde sardines, gamba’s en zalm met de rijstsalade.

Dagelijkse Kost een.be