Misosoep als ontbijt voor Georges

Ontbijt ten huize Meus! Met deze oosterse ontbijtsoep ben je zeker dat je ’s ochtendsvroeg al meteen een gezonde portie groenten naar binnen slurpt. Echt krachtvoer, op smaak gebracht met miso, om de dag goedgemutst te starten.

Ingrediënten

  • 25 g shiitake
  • 15 g kombu
  • een scheut sojasaus
  • 2 liter water
  • 4 ei
  • 2 boksoi
  • 1 teentje look
  • 20 g gember
  • 200 g tofu
  • 200 g noedels
  • miso pasta
  • 100 g sojascheut
  • 4 stengels lente-ui

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de shiitakes en de kombu kort onder koud water. Breng het water met de kombu en de gedroogde shiitakes op een zacht vuurtje aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg er een scheut sojasaus aan toe.

Breng wat water aan de kook en kook de eitjes in 7 minuten zacht. Gaar bij de eitjes ook de boksoi kort in hetzelfde water en hou ze apart.

Pel de look en schil de gember en snijd de tofu in blokjes.

Haal de eitjes uit het water en kook in hetzelfde water de noedels net gaar. Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.

Zeef de bouillon van shiitakes en kombu en voeg op per liter bouillon een eetlepel misopasta toe. Rasp de look en de gember bij de bouillon.

Kook de sojascheutjes nog even mee met de noedels en giet alles door een zeef.

Schep wat van de noedels en de sojascheuten in een kom en leg er een beetje boksoi en een zacht gekookt eitje bij. Werk af met de fijngesneden lente-ui en wat blokjes tofu.

Misosoep als ontbijt voor Georges