Mince and tatties

Eenvoud troef in Schotland! Daarom is dit eenvoudige gerecht van gebakken gehakt, erwtjes en gekookte aardappelen niet weg te denken. In de Schotse keuken is dit échte dagelijkse kost!

Ingrediënten

  • 800 g frietaardappelen
  • 2 klontje boter
  • een klontje boter
  • 800 g rundergehakt
  • peper
  • keukenzout
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 wortel
  • 400 g erwten
  • scheutje water
  • enkele takjes tijm
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 bouillonblokje
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 eierdooier
  • een scheutje melk
  • een snuifje nootmuskaat
  • een flinke eetlepel mosterd

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen. Snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Zet twee pannen en een steelpan op het vuur en laat in elk een klontje boter smelten.

Bak het rundergehakt in grove stukken en kruid met peper en zout.

Pel de ui en snipper ze fijn. Verdeel ze over de pan en de steelpan.

Pel en plet de look en laat meestoven in de pan. Schil de wortels, snijd fijn en laat hem meestoven.

Laat de erwtjes meestoven in het steelpannetje en voeg er een scheutje water aan toe. Kruid met peper en zout. Snipper wat verse tijm fijn en voeg toe.

Schep de gestoofde wortel bij het gebakken gehakt en meng alles goed onder elkaar. Laat nog even bakken en voeg er de tomatenpuree en de bouillonblokjes aan toe. Schenk er een goede scheut water bij, gevolgd door wat fijngesneden tijm en rozemarijn

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een klont boter, een scheut melk, een eetlepel mosterd, nootmuskaat en peper en zout aan toe en stamp tot een smeuïge puree.

Schep een hoop puree op een bord, lepel er wat erwtjes bij en eindig met het gebakken gehakt en de wortelen.

Mince and tatties