Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade

Haal de Mexicaanse smaken in huis dankzij deze pittige worstenbroodjes. Serveer ze gerust als lunch of als aperitiefhapje! 

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 2 eierdooier
  • 0.5 sjalot
  • 1 teentje look
  • 0.5 rode chilipeper
  • 100 g cheddar
  • 1 flinke snuif komijn
  • 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
  • 0.5 bussel koriander
  • 40 g paneermeel
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 scheutje melk
  • 0.5 sjalot
  • 1 avocado
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 blik rode bonen
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 snuif komijn
  • 1 snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 snuif cayennepoeder
  • 1 limoen
  • 0.5 bussel krulpeterselie
  • 1 snuifje grof zout
  • ketchup

Benodigdheden

  • Een keukenmachine
  • een ovenplaat

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De worstenbroodjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stort het gehakt met een eierdooier in de kom van de keukenmachine.

Pel de sjalot en snipper er de helft van fijn. Bewaar de andere helft voor later. Doe de fijngesnipperde sjalot bij het gehakt.

Pel en rasp het teentje look bij het gehakt.

Snijd de chilipeper heel fijn en voeg ook toe aan het gehakt.

Hak met een mes door de geraspte cheddar en doe ook bij het gehakt.

Breng het gehakt op smaak met de komijn, het gerookte paprikapoeder en een de fijngehakte takjes koriander ( voor de liefhebbers ). Laat de machine draaien tot je een homogene massa hebt.

Voeg tijdens het draaien nog een snuif paneermeel toe aan het gehakt.

Leg het bladerdeeg open op je werkvlak en snijd er vier vierkanten uit van ongeveer 10 op 10 cm.

Verdeel het gehakt in vier en rol er vier worsten van die net iets groter zijn dan het bladerdeeg.

Plaats de worsten aan het uiteinde van het bladerdeeg.

Kluts de eierdooier met een beetje melk in een kommetje.

Rol het bladerdeeg op en leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.

Strijk de broodjes in met het eimengsel. Leg de worstenbroodjes op een ovenplaat en bak ze goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

De avocadosalade

Snipper de andere helft van de sjalot fijn. Doe ze in een kom.

Snijd de avocado in blokjes en meng onder de sjalot.

Snijd de kerstomaatjes in kwartjes en voeg toe aan de avocadosalade.

Giet de rode bonen door een zeef, spoel ze en laat ze even uitlekken alvorens ze toe te voegen aan de salade.

Breng de salade op smaak met een scheutje olijfolie, de komijn, het paprikapoeder, het cayennepoeder, het sap van de limoen, de fijngehakte peterselie en een snuifje grof zout.

Haal de worstenbroodjes uit de oven.

Serveer de gebakken worstenbroodjes met enkele toefjes sweet chiliketchup (of gewone ketchup) en wat avocadosalade op een bord.

Mexicaans worstenbroodje met avocadosalade