Mellow cakes

Als je nooit eerder van mellow cakes hoorde, weet je niet wat je mist. Deze klassieker in de patisserie is er eentje om vingers van af te likken! De lekkernij bestaat uit een zandkoekje met een schuimpje van eiwit bovenop en is gehuld in heerlijke chocolade. 

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 1 dopje vanille-extract
  • 125 g bloemsuiker
  • een snuifje zout
  • 1 ei
  • 280 g bloem
  • 4 blaadje gelatine
  • 200 g kristalsuiker
  • 50 g glucosesiroop
  • 3 eiwit
  • 2 dl room
  • 200 g chocolade

Benodigdheden

  • Een ruime ovenschaal
  • een cirkelvormig uitsteekvormpje
  • een keukenmachine met klopper
  • vershoudfolie
  • tandenstokers

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Doe de malse boter in een mengkom met een dopje vanille-extract en de bloemsuiker. Meng onder elkaar.

Meng er vervolgens een snuifje zout, het ei en de bloem lepel per lepel onder.

Rol het deeg op in vershoudfolie en laat minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Neem het deeg uit de koelkast en verwijder de folie. Snijd schijfjes van het deeg en steek er ronde vormpjes uit. Leg de cirkelvormige deegplakjes op een bakplaat. Bak de koekjes gedurende 20 minuten ongeveer in de oven.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Warm de suiker en de glucosesiroop met een scheutje water in een steelpannetje op tot er kleine belletjes ontstaan (120°C ongeveer).

Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine en klop ze stijf.

Doe er het warme suikermengsel bij, gevolgd door de geweekte gelatineblaadjes. Blijf kloppen tot een mooi geheel. Doe het beslag vervolgens in een spuitzak en laat verder afkoelen.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Kook de room op en laat vervolgens even afkoelen.

Leg de chocolade met de boter in een kom. 

Spuit het opgesteven eiwit op de koekjes en laat verder opstijven in de diepvries gedurende 10 minuten ongeveer.

Meng de hete room onder de chocolade en de boter, en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.

Steek een tandenstoker in de melow cakes en dompel ze onder in de gesmolten ganache. Laat ze opnieuw opstijven alvorens te serveren.

Mellow cakes