Mayonaise

De verse mayonaise die je helemaal zelf maakt, smaakt zoveel beter dan dezelfde saus in potjes. Alleen: maak een bescheiden hoeveelheid, want zo'n lekkere huisbereide mayonaise is slechts een weekje houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 dl arachideolie
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

  • een garde (klopper)

Partners

Bereiding

Mayonaise

Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.

Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.

Plaats de garde in de pot en klop alles los. 

Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de garde mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.

Proef, kruid met peper en zout, en roer.

Is de mayonaise te dik, dan kan je nog een beetje extra azijn, citroensap of zelfs water toevoegen.

Mayonaise