Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

De massaman curry is het buitenbeentje van de curry’s. Deze lamscurry bevat namelijk de warme smaken van komijn, nootmuskaat, kaneel en steranijs die niet snel in de Thaise keuken voorkomen. Gebruik gerust kip, rund of vis in de plaats van lamsvlees. Voor de vegetarische variant laat je het vlees of de vis eruit.

Ingrediënten

  • 1 flinke scheut arachideolie
  • 1 scheutje arachideolie
  • 800 g lamsvlees
  • peper
  • zout
  • 2 ajuin
  • 2 zoete aardappel
  • 3 wortel
  • 2 teentje look
  • 1 duim gember
  • 1 flinke snuif kurkuma
  • 1 flinke snuif komijn
  • 1 steranijsje
  • 1 kaneelstokje
  • enkele laurierblaadje
  • 2 flinke eetlepel massaman pasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 sjalot
  • 1 Gember (stukje knol)
  • 250 g basmatirijst
  • 1 pakje sugar snaps
  • 2 lente-ui
  • een handvol pindanoten
  • enkele druppels sesamolie
  • enkele sesamzaadjes
  • enkele korianderblaadjes

Benodigdheden

  • Een rasp
  • een vuurvaste casserole

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.

Zet een vuurvaste casserole met een flinke scheut arachideolie op het vuur. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Bak het vlees in de hete olie. 

Snijd de uien en de zoete aardappel in blokjes. Snijd ook de wortels grof.

Haal het vlees uit de casserole en stoof er vervolgens de groenten in aan.

Rasp er de teentjes look en de gember bij. Breng de groenten verder op smaak met kurkuma, komijn, het steranijsje, het kaneelstokje, de laurierblaadjes, de massaman pasta en de kruidnagels.

Voeg er vervolgens het vlees opnieuw aan toe, gevolgd door de kokosmelk.

Schuif de casserole ongeveer een uur in de oven.

Laat een scheutje arachideolie met een scheutje water en zout verwarmen in een casserole. Snijd een sjalot en een geschild stukje gember fijn en laat de groenten garen in de casserole.

Voeg er de rijst aan toe gevuld door het water. Volg de instructies op de verpakking.  

Kook de sugar snaps gaar in een aparte casserole en giet ze vervolgens af. Bewaar ze in een kommetje voor later.

Haal de curry uit de oven en roer er voorzichtig door.

Snijd enkele lente-uien fijn. Hak de gezouten pindanoten fijn.

Doe de sesamzaadjes bij de sugar snaps en giet er de sesamolie over.

Schep de rijst op een bord en doe er de massaman curry over. Werk het bord af met de fijngesneden lente-uien, enkele blaadjes koriander en de fijngehakte pindanoten.

Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees