Marokkaans brood met vleesbrood

Jeroen maakt een Marokkaans brood opgevuld met gehaktbrood zoals zijn vader het maakte. Het is een ideaal gerecht voor een picknick of om mee te nemen onderweg naar je vakantiebestemming.

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 2 eierdooier
  • 50 g paneermeel
  • 200 g gezouten spek
  • boter
  • 1 ajuin
  • 1 bussel peterselie
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel ketchup
  • enkele druppels Tabasco
  • 1 kropsla
  • 4 ei
  • 1 rode ui
  • 2 tomaat
  • 0.5 komkommer
  • 1 platbrood

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk

Partners

Bereiding

Het vleesbrood

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.

Smelt een klontje boter in een pan. Snijd het spek in fijne reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Doe de spekjes bij het gehakt.

Pel en snipper de ui. Snipper de peterselie. Doe ze ook bij het gehakt. Kruid met peper en zout.

Vorm met natte handen een plat vleesbrood.

Smelt een klont boter in een grote pan. Korst het vleesbrood aan beide kanten.

Laat het verder garen in de voorverwarmde oven.

Haal het vleesbrood uit de oven en laat het afkoelen.

De saus

Meng de mayonaise met ketchup en enkele druppels tabasco.

Afwerken en serveren

Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd ze in plakken.

Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.

Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.

Maak het brood een beetje nat en verwarm het kort in de oven.

Snijd het vleesbrood in plakjes.

Snijd het brood middendoor en smeer cocktailsaus op elke helft. Leg er plakjes vleesbrood, blaadjes sla, rode ui, plakjes kommer, tomaat en ei op.

Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.

Marokkaans brood met vleesbrood