Mango sticky rice

Mango sticky rice is niet alleen het simpelste maar waarschijnlijk ook het smeuïgste dessert uit Thailand. Door de rijst te laten garen in kokosmelk krijgt deze rijstpap een extra romige textuur. Jeroen geeft er zijn eigen twist aan met een topping van gekarameliseerde nootjes.

Ingrediënten

  • 200 g kleefrijst
  • een scheut water
  • 100 ml water
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • 400 ml kokosmelk
  • 80 g rietsuiker
  • 1 steranijs
  • zout
  • 100 g cashewnoten
  • 1 mango

Benodigdheden

  • een blikopener
  • een ovenplaat
  • een houten lepel

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de rijst een paar keer onder koud water.

Verhit de suiker met een scheutje water in een pan en laat smelten.

Warm ondertussen de kokosmelk en het water op in een tweede pan. Voeg rietsuiker, steranijs en een snuifje zout toe.

Laat de rijst 15 minuten garen in de kokosmelk. Roer regelmatig in de pan, zodat de rijst niet vastkleeft aan de bodem. Zoniet loop je het risico dat de rijst verbrandt.

Voeg de cashewnoten toe aan de suikersiroop voor die begint te kleuren. Haal de pan van het vuur wanneer de suiker een karamelkleur krijgt en roer goed.

Zet de pan met noten terug op het vuur om de suiker een tweede keer te doen smelten.

Stort de gekarameliseerde noten uit op een ovenplaat en laat opstijven.

Schep de gegaarde rijst in een platte kom of bord en laat even afkoelen.

Snijd de mango in fijne reepjes (julienne) of blokjes en hak de gekarameliseerde nootjes fijn.

Serveer enkele lepels rijst met de fijngesneden mango in een kom en strooi de fijngehakte nootjes erover.

Mango sticky rice