Makreel met knolselderpuree, waterkers en gebrande boter met ei en groene kruiden

Net zoals een goed nummer wordt opgebouwd door straffe muzikanten bestaat een goed recept uit alleen maar topingrediënten. In dit geval zijn dat kraakverse makreel, een zalige puree met knolselder en mierikswortel, en gebrande boter met groene kruiden en ei. 

Ingrediënten

  • 400 g knolselder
  • 600 g frietaardappelen
  • 3 ei
  • 1 bussel waterkers
  • 150 g boter
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 4 augurk
  • 3 koffielepels mierikswortelpasta
  • 1 eetlepel zure room
  • snuif nootmuskaat
  • 600 g makreel

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en de knolselder, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Voeg de eitjes toe aan de aardappelen en de knolselder wanneer het geheel kookt en laat ze meekoken.

Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.

Zet een steelpannetje op het vuur en laat de boter erin smelten. Laat de boter lichtjes kleuren. Spoel de peterselie onder koud water, laat hem even uitlekken en snijd hem fijn. Doe de peterselie vervolgens in een kommetje samen met fijngesneden kappertjes en augurken.

Haal de eitjes na 8 minuten uit de aardappelen en spoel ze kort onder koud water. Pel de eitjes, snijd ze grof en voeg ze toe aan de gebrande boter. Voeg er ook de fijngehakte peterselie, de augurken en de kappertjes aan toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen en de knolselder af, voeg er de mierikswortelpasta en de zure room aan toe en ga er met een pureestamper door. Kruid de puree met peper en zout en een snuif nootmuskaat.

Laat een grillpan heet worden. Haal de graatjes uit de makreel en kruid de vis met peper en zout en gril de makreel in de hete grillpan.

Meng de waterkers onder de warme puree.

Schep een lepel puree met knolselder en waterkers op een bord en leg er een stukje gegrilde makreel op. Werk het geheel af met de gebrande boter met groene kruiden en ei.

Makreel met knolselderpuree, waterkers en gebrande boter met ei en groene kruiden