Madeleintjes met passievruchtenslagroom

Deze alombekende schelpvormige koekjes hoeven geen introductie. Ze zijn heerlijk zacht aan de binnenkant en lekker knapperig aan de buitenkant! Jeroen maakt er nog wat extra slagroom met passievrucht bij om het feest compleet te maken.

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 20 g melk
  • 10 g honing
  • 125 kristalsuiker
  • 1 vanillestok
  • 140 g boter
  • 65 g bloem
  • 125 g amandelpoeder
  • een snuif keukenzout
  • een scheut arachideolie
  • 30 g bloemsuiker
  • 4 passievrucht
  • 1 vanillestokje

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de boter smelten in een steelpannetje en laat ze lichtjes kleuren. Breek de eieren en doe ze met de melk, de honing, de suiker, de zaadjes van de vanillestok in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien met de K.

Spatel er vervolgens de bloem, het amandelpoeder en een snuif zout onder tot je een glad beslag hebt. Laat de hazelnootboter even afkoelen en voeg ze toe aan het beslag. Meng alles goed onder elkaar, schep het beslag in een spuitzak en laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C. Wrijf de bakvorm voor de madeleintjes in met wat arachideolie en schuif de bakvorm 5 minuten in de oven. 

Haal de bakvorm uit de oven. Spuit de vormpjes voor 3/4 vol met het afgekoelde beslag en bak de koekjes 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Doe de slagroom met de zaadjes van de vanillestok en de bloemsuiker in een ruime kom en klop de slagroom op. Snijd de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.

Schep het vruchtvlees bij de slagroom en spatel het onder de room. Haal de madeleintjes uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vorm. Serveer ze met de slagroom met passievrucht.

Madeleintjes met passievruchtenslagroom