Madeleintjes en chocoladerotsjes met rozijnen en noten

Wat is er mooier dan een zelfgemaakt cadeautje voor Nieuwjaar? Stop deze madeleintjes en chocoladerotsjes in een zakje met een fraaie strik. Ze zijn een ideaal geschenkje voor de peter of meter bij het voorlezen van de nieuwjaarsbrief.

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g bloem
  • 100 g suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 3 ei
  • 1 vanillestokje
  • 60 g pistachenoten
  • 2 eetlepel honing
  • 20 g bloemsuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 eetlepel cacaopoeder
  • chocolade
  • arachideolie
  • 200 g witte chocolade
  • 50 g pecannoten
  • 6 ijshoorntje
  • 60 g rozijn

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes
  • een keukenmachine met klopper
  • siliconen madeleinevormpjes (of andere gebakvormpjes)
  • siliconenmat of bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De madeleintjes

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Doe 40 g pistachenoten met bloemsuiker en een klein scheutje arachideolie in de hakmolen en maal ze tot een dikke pasta.
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker met de keukenmachine. Roer er de in stukjes gesneden zachte boter door en voeg er lepel per lepel de zelfrijzende bloem aan toe. Doe ten slotte het bakpoeder en de honing bij het beslag.
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes. Roer de zaadjes door het beslag.
Verdeel het beslag over twee kommen.
Roer het cacaopoeder door één helft van het beslag. Hak de chocolade fijn en roer er de stukjes ook door. Doe het chocoladebeslag in een spuitzak.
Meng de gemalen pistaches bij het andere deel van het beslag. Hak de resterende pistachenoten fijn en roer ze er ook door. Doe het pistachebeslag in een spuitzak.
Spuit het beslag in vormpjes en bak 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de madeleintjes wat afkoelen in de vorm. Haal de koekjes uit de bakvorm en leg ze op een rooster.

Chocoladerotsjes

Smelt de chocolade au bain marie.
Hak de pecannoten fijn en verkruimel de ijshoorntjes.
Meng de gesmolten chocolade met de koekkruimels, de noten en de rozijnen.
Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of bakpapier. Lepel hoopjes van het chocoladebeslag op de plaat. Laat de ‘rotsjes’ opstijven in de koelkast.
Madeleintjes en chocoladerotsjes met rozijnen en noten