Macaroni met kip, spinazie en erwtjes

Deze klassieker is ontzettend populair ten huize Meus. Macaroni met kip, spinazie, erwtjes en (veel) kaassaus. Uiteraard gaat het geheel de oven in zodat er een lekker korstje op komt. Perfect eten voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 0 zout
  • 0 een klontje boter
  • 1 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g kipfilet
  • 0 kippenkruiden
  • 0 peper
  • 200 g gerookt spek
  • 500 g macaroni
  • 200 g spinazie
  • 400 g diepvrieserwten
  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 5 dl melk
  • 300 g gemalen kaas
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 nootmuskaat
  • 0.3 citroen

Benodigdheden

Partners

Bereiding

De pasta

Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.

Smelt een klont boter in de wok.

Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

Snijd de kip in stukjes. Bak ze in de boter. Kruid met kippenkruiden en peper.

Snijd het spek in reepjes. Schep de kip uit de wok en bak het spek in dezelfde vetstof.

Schep het spek uit de wok. Bak de ui en de knoflook in dezelfde vetstof.

Kook de pasta gaar.

Maak de spinazie schoon en stoof met de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Doe er de erwtjes bij en laat mee stoven.

De kaassaus

Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even bakken.

Giet de melk bij de roux en laat onder voortdurend roeren indikken. Maak de saus niet te dik.

Doe 2/3 van de gemalen kaas bij de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.

Afwerken en serveren

Giet de pasta af. Meng de macaroni met de groenten, de kip en het spek. Roer er de kaassaus door.

Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.

Zet onder de ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op staat.

Macaroni met kip, spinazie en erwtjes