Macaroni met hesp, kaas en spruitjes

45 minuten
Bekijk meer:

Jeroens motto is: er kan nooit genoeg kaassaus zijn. Zoals bij een klassieke macaroni met hesp en kaas, die hij combineert met spruitjes. De ideale manier om je kinderen deze Brusselse trots te laten eten.

Bekijk alle ingrediënten

Bereiding

  • De hesp en spruitjes

    1. Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een kookpot.

    2. Maak de spruiten schoon en rasp ze fijn.  

    3. Kook de spruiten kort in het water. Giet af en laat uitlekken.

    4. Smelt een klontje boter in een hoge pan.

    5. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.

    6. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet met een mes. Doe het bij de uien.

    7. Snijd de ham in reepjes. Stoof ze met de uien. Voeg er de spruiten aan toe en laat mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

    8. Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. 

    9. Zet de ovengrill aan.

  • De kaassaus

    1. Smelt de boter in een steelpan.

    2. Doe er de bloem bij, roer om en laat even mee bakken.

    3. Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot het een gebonden béchamelsaus is.

    4. Voeg er de kaas aan toe.

    5. Kruid de saus met peper, nootmuskaat en zout. Knijp er de citroen bij uit.

  • De pasta en afwerking

    1. Kook de pasta gaar.

    2. Giet de macaroni af en meng hem met de groenten en de kaassaus.

    3. Schep alles in een grote ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.

    4. Zet de schaal onder de ovengrill tot het gerecht een goudbruin, krokant korstje krijgt.