De macadamia is de hardste noot om te kraken. Maar geef niet op, want de van oorsprong Australische noten zijn het perfecte ingrediënt om deze kleine chocoladetaartjes mee af te werken. Roep de kinderen erbij en maak dit recept gezellig samen.

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 90 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 0 zout
  • 1 dl kokosroom
  • 0.5 dl room
  • 75 g boter
  • 200 g donkere chocolade
  • 200 g macadamianoot
  • 50 g kokosschilfers

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • vershoudfolie
  • 6 ronde tartelette vormpjes (diameter ongeveer 10 cm)
  • een keukenpenseel
  • een deegrol
  • een spatel

Partners

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Doe de malse boter samen met de bloemsuiker in de mengkom van de keukenmachine.

Start de keukenrobot met K-vormig hulpstuk op een matige snelheid.

Doe er het ei bij terwijl de machine blijft draaien.

Meng de bloem met het amandelpoeder in een apart kommetje. Doe er een snuif zout bij.

Voeg de bloem met het amandelpoeder lepel per lepel toe aan het botermengsel tot je een homogeen deeg krijgt.

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minstens twee uur rusten in de koelkast.

Haal het deeg nadien uit de koelkast en verdeel het in 6 gelijke delen.

Gebruik een keukenpenseel om de binnenzijde van de taartvormpjes in te vetten met boter. Bestuif ook met een beetje bloem.

Rol de stukken deeg uit met behulp van een deegrol.

Drapeer de lappen deeg voorzicht over de taartvormpjes. Druk het deeg goed aan tegen de binnenkant van de vorm.

Rol met de deegrol over de randen van de vormpjes en snijd zo de overhangende resten deeg weg.

Bewaar de vormpjes met deeg 15 minuten in de diepvriezer.

Haal de vormpjes uit de diepvriezer en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven van 175 °C.

De ganache

Warm de kokosroom en de room op in een steelpannetje, samen met de boter.

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom.

Giet het hete room/botermengsel over de chocolade. Roer met een spatel tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Giet de ganache in een maatbeker en zet even aan de kant.

Afwerken en serveren

Hak de macadamianoten fijn.

Haal de taartvormpjes uit de oven. Vul ze met de ganache.

Strooi er wat fijngehakte macadamianootjes en kokosschilfers over.

Laat de taartjes opstijven in de koelkast.