Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Bereiding

Lookbroodjes

Haal de boter uit de koelkast en laat hem mals worden.

Pel de look en plet hem fijn met de platte kant van je keukenmes (of gebruik een lookpers).

Verwarm intussen de oven voor op 180°C.

Meng de lookpuree onder de malse boter.

Voeg een snuifje Provençaalse kruiden toe, een scheutje vers citroensap, een snuifje crispy grof zeezout en zwarte peper van de molen.

Snij het brood (stokbrood of ciabatta) in sneetjes van zo’n 2 cm dik.

Smeer de sneetjes brood in met een portie van de lookboter en schik ze op een ovenschaal.

Laat het brood enkele minuten toasten in de hete oven (180°C).

4 personen

15 min

Ingrediënten

Lookbroodjes

Laat de winter aan de deur staan! Met Jeroens lookbroodjes haal je zo het zonnige Italië in huis.

Bereiding

Lookbroodjes

Haal de boter uit de koelkast en laat hem mals worden.

Pel de look en plet hem fijn met de platte kant van je keukenmes (of gebruik een lookpers).

Verwarm intussen de oven voor op 180°C.

Meng de lookpuree onder de malse boter.

Voeg een snuifje Provençaalse kruiden toe, een scheutje vers citroensap, een snuifje crispy grof zeezout en zwarte peper van de molen.

Snij het brood (stokbrood of ciabatta) in sneetjes van zo’n 2 cm dik.

Smeer de sneetjes brood in met een portie van de lookboter en schik ze op een ovenschaal.

Laat het brood enkele minuten toasten in de hete oven (180°C).

Dagelijkse Kost een.be