Lobster roll met rivierkreeft, pompelmoes en cocktailsaus

Na de heerlijke hapjes is het tijd om aan tafel te gaan en daar starten we meteen goed met dit heerlijke voorgerechtje. Een hedendaagse versie van de klassieke garnalencocktail, daar scoor je bij iedereen mee!

Ingrediënten

  • 2 ei
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel ketchup
  • scheutje whisky
  • enkele druppels Tabasco
  • 1 pompelmoes
  • 250 g rivierkreeftje
  • een halve limoen
  • 50 g krulandijvie
  • bussel mini-waterkers
  • enkele takjes bieslook
  • enkele plukjes platte peterselie
  • scheutje olijfolie
  • scheutje azijn
  • een klontje boter
  • 2 sandwich

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Kook de eitjes hard.

Maak een cocktailsaus: meng de mayonaise met de ketchup, de whiskey en de tabasco

Snijd de pompelmoes in partjes en vang het vocht op.

Snijd de rivierkreeftjes grof en doe ze in een kom. Meng er wat cocktailsaus, het sap van een halve limoen en wat tabasco onder en kruid met peper en zout.

Voeg nu wat van het sap van de pompelmoes onder de rest van de cocktailsaus.

Spoel de eitjes onder koud water. Pel en plet ze tot slot.

Kuis en was de krulandijvie en laat hem uitlekken. Meng de krulandijvie met de waterkers, wat staafjes bieslook en wat pluksels platte peterselie. Breng het slaatje op smaak met olijfolie, azijn en peper en zout.

Snijd een stukje van de bovenkant van de sandwiches, dit is enkel opdat de ook deze kant stabiel blijft staan op het bord bij het serveren. Snijd de sandwiches vervolgens in de helft.Laat wat boter smelten in een pan en bak de helften sandwich goudbruin in de bruisende boter.

Lepel een toefje saus op een bord en leg er een helft gebakken sandwich op. Schep wat van de salade van rivierkreeft op de sandwich en schik de salade en de pompelmoes erop. Schep een lepel mimosa van ei over het geheel en werk af met wat extra cocktailsaus.

Lobster roll met rivierkreeft, pompelmoes en cocktailsaus