Keuzestress in de moestuin? Neem een beetje vanalles en maak er een Luikse salade mee. In dit recept wordt het spek vervangen door gegrilde merguezworstjes op de barbecue.

Ingrediënten

  • 500 g aardappel
  • 1 ajuin
  • 1 komkommer
  • 2 wortel
  • 1 courgette
  • 2 stengels selder
  • 200 g bonen
  • 1 krop sla
  • 1 eetlepel mosterd
  • 0 een scheutje natuurazijn
  • 0 slaolie
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 6 merguezworst

Benodigdheden

  • een barbecue
  • een garde

Partners

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook.

Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.

Was de groenten goed.

Pel de ui en snijd in stukken. Snijd de komkommer in schijfjes. Schil de wortelen en snijd in dunne schijfjes. Leg de gesneden groenten op een schaal.

Snijd de courgette in fijne plakken en gril ze langs beide kanten op de barbecue.

Snijd de selder fijn. Meng onder de groenten.

Meng ook de gegrilde courgette onder de groenten.

Nijp de topjes van de bonen en laat ze kort garen met de aardappelen.

Was de krop sla en zwier hem droog. Meng de sla onder de groenten.

De mosterdvinaigrette

Meng de mosterd met een scheutje azijn en slaolie. Doe er een scheutje water bij om te fixeren. Roer met een garde.

Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

Giet de aardappelen en de boontjes af.

Gril de merguezworstjes op de barbecue.

Pel de aardappelen en snijd in stukken. Leg ze samen met de boontjes op de salade.

Lepel de vinaigrette over de salade en serveer met de gegrilde merguezworstjes.