Lamsstoofpot met rijst

De Belg eet graag stoofpotjes, dat staat vast. En deze zal zeker in de smaak vallen! Een one-pot wonder met zacht gegaard lamsvlees en veel groenten (wortelen, aubergine en courgette), dat is de simpele maar toch overheerlijke lijst van ingrediënten die nodig zijn voor deze bereiding. Nog een portie rijst erbij en iedereen kan aan tafel. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 800 g lamsvlees
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 2 eetlepel bloem
  • een klont boter
  • 3 ajuin
  • 1 teen look
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 wortelen
  • 150 g chorizoworst
  • 2 blikken kikkererwten
  • 4 dl kippenbouillon
  • enkele takken rozemarijn
  • enkele takken tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • blaadje laurier
  • scheut olijfolie
  • 200 g rijst

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Kruid het vlees met peper, zout en ras el hanout. Bestrooi de blokjes lamsvlees met een beetje bloem, dit zorgt voor een mooie korst bij het bakken. Bak de stukjes lamsvlees aan in een grote pot met een klont boter. Haal het vlees uit de pot wanneer ze mooi aangekorst zijn.

Snijd de uien, wortelen, courgette, aubergine en chorizo in grove stukken. Stoof de gesneden ui aan in de pot waar zonet het vlees nog bakte. Doe er ook fijngesneden look en de stukken chorizo bij. Doe er nadien de andere groentjes bij en stoof alles aan.

Doe het vlees opnieuw in de pot als de groenten aangestoofd zijn. Daar mogen dan nog de blikken kikkererwten bij. 

Laat de kippenbouillon even opwarmen en giet ze vervolgens bij het vlees en de groentjes. Doe er een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurier bij. Kruid nog wat bij met zout en peper. Laat de stoofpot garen op een zacht vuur tot het vlees gaar is, ongeveer een tweetal uur.

Snijd een ui fijn, stoof die aan in olijfolie. Doe er vervolgens de rijst bij en 2 porties water. kruid bij met zout en laurier en laat garen.

Lamsstoofpot met rijst