Lamskoteletjes met fregola sarda, raita en gegrilde courgette

We reizen af naar het Midden-oosten. Er staan gegrilde lamskoteletjes op het menu, geserveerd met de heerlijke Sardijnse pasta en een frisse Indiase yoghurtdip.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • enkele takjes rozemarijn
  • zout
  • 2 teentje look
  • peper
  • 800 g lamskotelet
  • 400 g fregola
  • 2 courgette
  • een snuif za'atar
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepel Griekse yoghurt
  • een snuif sumak
  • 0.5 citroen
  • 0.25 bussel platte peterselie
  • 0.25 bussel munt
  • een snuif saladekruiden van Dagelijkse kost

Benodigdheden

  • Een barbecue
  • een propere handdoek
  • een fijnrasp

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal. Snijd enkele takjes rozemarijn fijn en strooi over de olijfolie, gevolgd door een snuif zout. Rasp er een teentje look bij en werk af met peper. Marineer er de lamskoteletten in. 

Kook de fregola sarda gaar in 10 minuten.

Snijd de courgette in lange plakken en leg ze in een kom. Breng de slierten op smaak met zout, peper, olijfolie en za'atar.

Gril de courgette op de bbq.

Spoel een propere handdoek onder koud water. Rasp de komkommer boven de handdoek. Rasp er ook het teentje look bij.

Knijp het sap uit de groenten en vang de pulp op in een kommetje. Meng de pulp met de Griekse yoghurt, de sumak, het citroensap, zout en peper.

Giet de fregola sarda af en spoel met koud water.

Bak het vlees op de hete grill.

Snijd de courgette in grote stukken en doe ze in een mengkom. Voeg er de fregola sarda aan toe, gevolgd door de fijngesneden komkommer, enkele peterseliepluksels en enkele muntblaadjes. Breng het geheel verder op smaak met de saladekruiden van Dagelijkse kost, olijfolie en het  citroensap. Meng alles goed onder elkaar.

Serveer twee lamskoteletjes op een bord met de pastasalade en de huisgemaakte raita.

Lamskoteletjes met fregola sarda, raita en gegrilde courgette