Lamskebab met gepickelde ui en andijvie

Het woord 'kebab' is afkomstig uit het Perzisch en betekent ‘gebakken vlees’. Deze lamskebab mag je gerust een deluxe versie noemen van de kebab die je al eerder proefde. Laat je creativiteit de vrije loop bij het maken van de saus.

Ingrediënten

  • 800 g lamsvlees
  • 1 sjalot
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 3 koffielepel bloemsuiker
  • 2 koffielepel lookpoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • een halve koffielepel cayennepoeder
  • een halve koffielepel kaneelpoeder
  • 2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • 2 koffielepel grof zout
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • enkele druppels chilisaus
  • 1 snuif currypoeder
  • 1 teentje look
  • 1 limoen
  • 1 snuif zout
  • 0.5 spitskool
  • 1 komkommer
  • 2 wortelen
  • olijfolie
  • 1 Turks brood
  • 0.5 andijvie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Pel de sjalot en snijd ze in ringen.

Leg de ringen in een kommetje en er giet de rode wijnazijn over.

Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de sjalotringen minstens een uur marineren.

Meng alle kruiden en het zout goed onder elkaar.

Snijd het vlees eerst in plakjes, dan in reepjes. Leg de reepjes in de kom met kruiden en wrijf het vlees grondig in met de kruidenmix. Laat het vlees een half uur marineren. 

Meng de mayonaise onder de yoghurt en breng de saus op smaak met een beetje chilisaus, currypoeder, een geraspt teentje look, limoenzeste, het limoensap van een halve limoen en een snuif zout.

Was de spitskool. Snijd de harde nerf uit de bladeren. Snipper ze fijn en doe in een ruime kom.

Snijd de komkommer in 3 gelijke stukken. Snijd hem in dunne plakjes en dan in dunne reepjes. (julienne)

Schil de wortelen en snijd de kontjes eraf. Snijd de wortels in langwerpige schijfjes.

Laat een flinke scheut olijfolie heel heet worden in een pan en bak de reepjes gemarineerd lamsvlees goudbruin en krokant in de hete vetstof.

Besprenkel het Turks brood met water en rooster het in een voorverwarmde oven van 200°C.

Kuis en was de andijvie en snijd hem fijn.

Snijd het brood in gelijke stukken en snijd de stukken open. Lepel er wat saus in en voeg er de verse groenten aan toe.

Verdeel het gebakken vlees over de stukken brood. Schep er nog wat saus over en werk af met de gepickelde sjalotringen. 

Lamskebab met gepickelde ui en andijvie