Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt

Er gaat niets boven de geur van een stukje vlees dat aan het garen is op de barbecue. Een lamsbout zit boordevol smaak en is overheerlijk met een pittig sausje en een kruidige couscous. Een aanrader om klaar te maken voor kameraden op een warme zomeravond.

Ingrediënten

  • 400 ml water
  • 1 kippenbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • een snuifje cayennepoeder
  • een snuifje garam masala
  • een snuif kurkuma
  • een snuifje komijn
  • 200 g couscous
  • een handvol rozijnen
  • 1 lamsbout
  • 2 eetlepel grof zout
  • 2 eetlepel rietsuiker
  • 2 koffielepel chiliflakes
  • 2 koffielepel lookpoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • enkele muntblaadjes
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 koffielepel mayonaise
  • 1 koffielepel kruidenpasta 'tikka masala'
  • 0.25 citroen
  • 4 wortel
  • een scheutje olijfolie
  • een scheutje rijstazijn
  • enkele korianderblaadjes
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  • Een barbecue
  • een fijnrasp
  • vleespennen

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De bouillon

Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.

Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.

Doe de couscous in een mengkom en voeg er de rozijnen aan toe. Meng de rozijnen onder de couscous en zet aan de kant.

Het vlees

Snijd het lamsvlees helemaal open en steek er de vleespennen door om te vermijden dat het gaat opkrullen.

Doe het grof zout in de vijzel met de rietsuiker, de chiliflakes, het lookpoeder, het paprikapoeder en de komijn.

Voeg er de blaadjes munt en takjes rozemarijn aan toe en maal het geheel fijn in de vijzel tot een kruidige pasta.

Giet de bouillon over de couscous met de rozijnen tot ze net onder staat. Voeg er ook het kaneelstokje aan toe voor extra smaak.

Wrijf het lamsvlees aan beide kanten in met de kruidige pasta.

Verhit de bbq tot 250° en leg het lamsvlees op de hete grill. Schroei het vlees even dicht.

Sluit het deksel en draai de vuren laag. Laat het lamsvlees 10 minuten rustig garen onder deksel.

Draai het vlees na tien minuten om en laat nog eens tien minuten garen.

De tikka masalayoghurt

Rasp het teentje look boven een kleine mengkom.

Meng er de yoghurt, de mayonaise, de tikka masala en het sap van de citroen onder. Zet het yoghurtsausje aan de kant.

De wortelsla

Schil de wortelen en rasp ze boven een mengkom. Breng op smaak met de korianderblaadjes, de olijfolie, de rijstazijn, peper en zout.

De afwerking

Serveer de couscous en de wortelsla op een bord.

Haal het vlees van de bbq, haal er de vleespennen uit en snijd het lamsvlees op een plank in dunne repen.

Schik de repen lamsvlees op de couscous en de sla. Werk het geheel af met een lepeltje tikka masalayoghurt en enkele blaadjes koriander.

Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt