Kruimeltaart met rabarber, kardemom en steranijs

Een supermakkelijke taart met een zachte bodem, stukjes rabarber en een krokante crumble on top. Ideaal voor bij een lekker tasje thee of een kopje koffie!

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 250 g kristalsuiker
  • 3 ei
  • 250 g rabarber
  • 1 eetlepel maïzena
  • 250 g bloem
  • 100 g havermout
  • 1 koffielepel kardemom
  • 1 koffielepel steranijs
  • 2 eetlepel bloemsuiker

Benodigdheden

  • Taartvorm (mag ook een springvorm zijn), bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Meng de malse boter met de suiker en klop het geheel luchtig.

Wrijf een taartvorm in met wat boter en en leg er een vel bakpapier in.

Voeg de eieren één voor één toe aan de boter en de suiker en laat de machine nog even draaien.

Schil de rabarber en snijd hem in blokjes. Meng de maïzena onder de rabarber.

Voeg een snuif zout toe aan het beslag van de taart en meng de bloem eronder.

Stort het beslag in de taartvorm. Schep de rabarber op het cakebeslag.

Meng voor de crumble de boter met de bloem, de suiker, de havermout, de steranijs en de kardemom onder elkaar. Meng alles goed met je handen tot een kruimelig beslag en stort het over de taart.

Schuif de taart 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat de taart even afkoelen en werk ze af met wat bloemsuiker.

Kruimeltaart met rabarber, kardemom en steranijs